Путін боїться: У Кремлі виступили категорично проти залучення США до "нормандського формату"

У Російській Федерації не підтримали ідею Володимира Зеленського долучити США до переговорів у "нормандському форматі", передають Патріоти України.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що США можуть використовувати свій вплив в Києві для того, щоб Україна якнайшвидше виконала свої зобов'язання з Мінських угод.

Представник Кремля вважає, що основні зусилля по врегулюванню війни на Донбасі сконцентровані саме в нормандському форматі – Росія, Німеччина, Україна і Франція. З загальної точки зору учасників цього формату, альтернативи йому зараз немає, – сказав Пєсков.

Прессекретар Путіна підсумував, що Росія зацікавлена провести зустріч у нормандському форматі на найвищому рівні, але саміт має бути добре підготовлений.

Чому Зеленський говорив про залучення до переговорів США?

Президент України заявляв, щоякщо чинна нормандська четвірка" не принесе результатів, то можливо до переговорів запросять Сполучені Штати та Британію. На найближчу зустріч Зеленський не планує розширювати склад учасників нормандського формату.

Тим часом, у США уже давно висловили бажання брати участь у розв'язанні конфлікту на Донбасі. Однак для створення нового формату, відмінного від нормандського, є необхідною домовленість усіх сторін.

Коли відбудеться зустріч у нормандському форматі?

Досі невідомо, коли відбудеться зустріч лідерів України, Росії, Франції та Німеччини. У РФ хочуть влаштувати зустріч після розведення сил в Петрівському і Золотому. Однак проросійські бойовики зірвали 7 жовтня процес розведення сил, а Росія стверджує, що ніяк на це вплинути не може.

Володимир Зеленський планує обговорити з лідерами "нормандської четвірки" такі питання:

  • як завершити обстріли на Донбасі;
  • як розвести війська;
  • як створити умови для миру.


Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...