Путін буде у виграшній позиції: У Bloomberg пояснили, чому міжнародна підтримка України може зменшитись

Результати президентських виборів у США можуть дати Україні ослаблення міжнародної підтримки. Республіканець Дональд Трамп уже заявив про намір змусити Україну піти на врегулювання у війні з Росією, але навіть у разі перемоги демократки Камали Харріс їй теж буде непросто домогтися схвалення значної фінансової підтримки в Конгресі. Про це пише Bloomberg. "Чиновники у Києві та по всій Європі стурбовані тим, що перемога Дональда Трампа може призвести до того, що Україна буде змушена піти на хворобливе врегулювання, яке дозволить Володимиру Путіну зміцнити свій вплив на території країни", – пишуть журналісти, передають Патріоти України.

Вони зазначають, що Сили оборони України значною мірою залежать від допомоги США, а деякі союзники вже почали говорити про варіанти завершення війни.

"Якщо Трамп, який заявив, що він "урегулює" конфлікт ще до вступу на посаду, буде обраний і виконає свої погрози припинити підтримку, можливості України різко звузяться. Але навіть якщо переможе Камала Харріс, США, ймовірно, буде важко провести значну фінансову підтримку через Конгрес", – кажуть джерела ЗМІ.

Це може вплинути на фінансування України, але допомогу країні надає не тільки США. Раніше лідери країн G7 ухвалили офіційне рішення надати Україні кредит на загальну суму близько 50 млрд доларів. Для цього будуть використані кошти із заморожених російських активів. Виплати планують розпочати до кінця поточного року. Позики погашатимуться за рахунок доходів від заморожених російських активів, що забезпечує захист внутрішніх ресурсів України. Отримані кошти допоможуть покрити соціальні та військові потреби України у 2025 році.

Серед фігурантів - лікар з паспортом РФ: СБУ повідомила про ліквідацію шістьох схем для ухилянтів (фото)

понеділок, 28 жовтень 2024, 20:15

Служба безпеки України та Нацполіція в Закарпатській, Львівській та Черкаській областях ліквідували шість схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду військовозобов'язаних за кордон. Про це повідомляє СБУ в понеділок, 28 жовтня, передають Патр...

"Зима прогнозовано буде менш інтенсивним періодом": Офіцер бригади “Рубіж” висловився щодо тривалості війни в Україні

понеділок, 28 жовтень 2024, 19:50

Ситуація на фронті безперечно важка. Окупаційні російські війська застосовують всі свої сили, щоб регулярно мати видимість просування і якийсь результат. І це просування вони, на жаль, отримують. Про це в коментарі ТСН.ua розповів офіцер бригади “Рубі...