Путін був двічі близьким до застосування ядерної зброї проти України, - експерт

Російський диктатор Володимир Путін ніколи не знімав з порядку денного можливість завдати ядерного удару по Україні і поклав на свій стіл "ядерну папку" ще в березні минулого року. Про це заявив російський публіцист Валерій Соловей, передають Патріоти України.

В ефірі передачі Юлії Латиніної він заявив, що реально загроза прильоту ядерної ракети по Києву була вже двічі. Перший такий випадок був на весні 2022 року.

"Ми були протягом декількох годин буквально напередодні використання тактичної ядерної зброї", - заявив Соловей. Він заявив, що російський диктатор міг піти на такий крок тоді через психологічні фактори, ніж через якісь події на фронті.

"Другий раз був відносно недавно, наскільки мені відомо. Знову-таки, причини я не розумію, але в той момент це була не ілюзорна можливість. Так що опція залишається", - вказав він.

Соловей зазначив, що наразі в оточенні Путіна набагато більше людей, які категорично проти початку ядерної війни, ніж це було на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Наближені до Путіна люди готові не просто не виконати його наказав на застосування такої зброї, але й заблокувати його. "Блокування — це вже те, що виходить від людей, наділених дуже великою владою", - зазначив він. Путін розглядав можливість не глобальної ядерної війни, а хотів завдати ядерного удару по одній або декількох точках.


Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...