Путін демонструє готовність померти весело: Москва готується до масштабного військового конфлікту з НАТО

Згідно з оцінкою естонської розвідки, немає ніяких ознак зміни Росією власної довгострокової стратегії.

Незважаючи на пандемію коронавірусної інфекції, країна-агресор Російська Федерація готується до масштабного конфлікту з Північноатлантичним Альянсом. Про це заявили у зовнішній розвідці Естонії, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Згідно з оцінкою розвідки, немає ніяких ознак зміни Росією власної довгострокової стратегії - нарощування готовності до повномасштабного протистояння з Північноатлантичним Альянсом. У повідомленні йдеться: «Як і раніше, видно, що в цій сфері для Росії має першорядне значення збільшення регіональної переваги сил з точки зору як присутності військ, так і модернізації та розгортання ракетного озброєння».
Отже, на території Калінінградської області в 2019 році був створений новий танковий полк. У минулому році була створена нова мотострілецька дивізія. В цей же час паралельно проводиться розгортання на узбережжі Фінської затоки ракетних систем берегової оборони «Бал» з дальністю дії в 120 кілометрів. Також Москва займається реформуванням повітряно-десантних військ для виконання ними завдання по всьому спектру дій - від локальних конфліктів до масштабної війни.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...