"Путін діятиме в кадебешному стилі": Офіцер США оцінив ймовірність "лобової атаки" Росії проти України через НАТО

У Кремлі стурбовані перспективою зближення України з НАТО, але це їхня власна проблема. У РФ можуть вчинити нові кроки з протидії євроатлантичній інтеграції нашої країни, але в лобову атаку не підуть. Таку думку в ексклюзивному коментарі висловив капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах, передають Патріоти України.

"Цю ініціативу Росія вже втратила, та й Україна вже не та, українська армія вже не та, і відносини зі світом вже не такі, як 2014 року", – заявив він.

Коментуючи заяву помічника президента РФ Дмитра Пєскова про те, що членство України в НАТО є "найгіршим сценарієм" для Росії, офіцер зазначив, що країна-агресор не має права диктувати іншій державі вектор її розвитку.

"Я не розумію цієї заяви. Україна – суверенна держава, вона може вступати в будь-який клуб, співпрацювати з Європою, з Америкою, з Марсом, з ким завгодно. Інша держава не може їй диктувати, з ким дружити, а з ким не дружити, з ким займатися бізнесом, а з ким не займатися", – підкреслив Табах.

Він визнав, що дійсно у Кремля є підстави для занепокоєння, оскільки, якщо Україна буде в НАТО, "Альянс захищатиме Україну вже за законом, а не тільки через дружні відносини і моральну відповідальність".

"Напевно, вони через це переймаються. Але їхні переживання – це їхня проблема", – зауважив офіцер.

Він нагадав про кроки, які вже були зроблені Кремлем, щоб не допустити євроатлантичної інтеграції України – окупація Криму та Донбасу. "Це було зроблено, щоб порушити кордони України. І тоді, згідно з параграфом 5 Статуту НАТО, вони не зможуть бути прийняті до Альянсу".

Відповідаючи на запитання, як президент Росії Володимир Путін буде діяти надалі, щоб продовжувати стримувати Україну на шляху зближення з НАТО, Табах припустив: "Думаю, він діятиме в кадебешному стилі – нести розкол в Україну, в суспільство – на релігійному, етнічному, територіальному ґрунті тощо. Те, що він робить всюди".

Водночас він запевнив, що НАТО не становить загрози для Росії. "Це Альянс, це стабільність. НАТО першим ні на кого не нападає. Він тільки захищає тих, на кого напали", – підсумував офіцер.

Джерело: Обозреватель

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...