Путін дійшов до останньої сходинки, за нею - лише ядерний удар: Кабакаєв висловився про часткову мобілізацію в Росії і плани Путіна

Оголошенням часткової мобілізації російський диктатор Володимир Путін показав, що дійшов до останньї сходинки, за нею – лише ядерний удар. Він хоче домовитися з Україною та світом, але на своїх умовах. Це безвихідь - президент Росії загнаний у глухий кут, передають Патріоти України.

Таку думку висловив український блогер, громадський діяч, офіцер ЗСУ та член експертної групи при головнокомандувачі Валерієві Залужному Семен Кабакаєв в коментарі для Youtube-каналу "Орестократія". За його словами, Путін вже розуміє, що на полі бою його окупанти отримати перемогу не зможуть.

"Безумовно, він хоче вести перемовини на своєму полі, на своїх умовах. Цей ядерний шантаж – це безвихідь, він в куті. Коли щура заганяють в кут, він починає робити все, щоб звільнитися і вийти. І вже останній Джокер, останню свою карту він дістає на стіл і починає нею вимахувати, як останнім доказом, але я не впевнений, що це спрацює", – сказав Кабакаєв.

За його словами, ядерна зброя – останній шанс Путіна шантажувати світ, адже більше шантажувати нічим.

"Далі єдине, що він може зробити, це оголосити загальну мобілізацію, сказати, що мільйони росіян повинні йти воювати з НАТО, входити в Німеччину, Польщу, Україну. Це остання сходинка буде – застосування ядерної зброї і загальна мобілізація", – підкреслив боєць.

Він додав, що, на думку Путіна, розмовляти ядерним шантажем – це позиція сили, однак у світі це так не працює.

"Путін це людина, яка пройшла шлях диктатора-тирана з бандитських 90-х років, тому важливо розуміти психологію. Він вважає, що так зможе домовитися. У світі так це не працює, він цього не розуміє і продовжує насаджувати свій порядок денний. Але у нього це виходить, не вийшло захопити Київ за 3 дні, не вийшло шантажувати минулі пів року і не вийде шантажувати зараз", – зазначив Кабакаєв.

Така тактика може призвести не до перемоги, а лише до того, що увесь світ просто перестане вважати Путіна адекватною людиною.

На його переконання, президент Росії знає, що гарматне м’ясо, яке відправлять на війну внаслідок часткової мобілізації, не призведе до змін на фронті. Ймовірно, мобілізацією він хоче програти не так швидко та ганебно.

"Цілком логічно припустити, що він розуміє, що його гарматне м’ясо не призведе до змін на фронті. Сьогодні долю війни і нашої перемоги значною мірою вирішують технології HIMARS, РСЗО, інші важкі озброєння, і Путін теж це розуміє. Очевидно, ця мобілізація може бути покликана аби так ганебно швидко не програти з одного боку, а з іншого боку закликати США та країн Європи до швидших переговорів", – вважає військовий.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...