Путін до того договорився про "адін народ", що і "галіцкіх біндєровцєв" готовий записувати в росіяни: Портніков звернув увагу на небезпечну тенденцію

У висловлюваннях президента Росії Володимира Путіна щодо України з’явився новий акцент. Відтепер для нього не лише російськомовні, а й україномовні українці – це "росіяни", зазначають Патріоти України.

Таку думку, коментуючи "Пряму лінію" з Путіним, в ефірі телеканалу OBOZREVATEL висловив журналіст Віталій Портников. "Фактично була сказана проста річ: українці можуть розмовляти українською, а білоруси білоруською, але від цього вони не перестають бути росіянами, і це важливий новий контекст".

На думку журналіста, до такого висновку можна дійти, зважаючи на цитату Путіна про мордовський народ. "У всіх цих розмовах я побачив дуже важливу річ, новий акцент. Президент Путін сказав, що дві частини мордовського народу розмовляють мовами, які далі між собою, ніж російська та українська, але проте залишаються одним народом".

"Тобто Путін продовжує вважати білорусів і українців частиною російського народу і причому вважає, що навіть мовні відмінності не роблять їх іншим народом", – наголосив Портников.

Він додав, що йдеться про повернення не радянської, а імперської російської риторики. "За радянських часів українці, білоруси й росіяни були різними народами, і все це був радянський народ. А в часи Російської імперії підкреслювалося, що росіяни – це "великороси, малороси і білоруси".

"Таким чином, території України та Білорусі – це частини територій історичної Росії. І ми маємо чітко розуміти, якою є політична мета президента Путіна – повернення цих територій до складу історичної Росії. Цим він і буде займатися", - попередив журналіст.


Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...