Путін догрався: Найбільша компанія Європи подала до суду на "Газпром"

ČEZ є найбільшою публічною компанією в Центральній та Східній Європі / Ілюстрація REUTERS На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну чеська компанія ČEZ ініціювала арбітражний розгляд проти російського "Газпрому", передають Патріоти України.

Про це повідомляє прес-служба ČEZ, компанія подала заяву про арбітраж за правилами Міжнародної торгової палати: вимагає компенсації 1 млрд чеських крон (45,3 млн дол) через недопостачання газу.

"ČEZ офіційно ініціювала арбітражний розгляд проти ТОВ "Газпром експорт", подавши заяву про арбітраж за правилами Міжнародної торгової палати (ICC). ČEZ прагне відшкодувати збитки на суму близько 1 млрд чеських крон, що виникли внаслідок значної недопоставки природного газу ТОВ "Газпром експорт" у 2022 році. Арбітраж проходить в Женеві і буде розглядатися арбітражним трибуналом у складі трьох членів", - йдеться в повідомленні.

ČEZ

ČEZ (чеш. Skupina ČEZ České Energetické Závody) - конгломерат 96 компаній, 72 з яких розташовані в Чехії. Їх ключовою областю діяльності є виробництво і дистрибуція електроенергії, в тому числі на АЕС Дуковани і АЕС Темелін.

Крім Чехії, інтереси ČEZ представлені в Болгарії, Німеччині, Угорщині, Польщі, Румунії, Словаччині та Туреччині. ČEZ є найбільшою публічною компанією в Центральній та Східній Європі, уряду Чехії належить 70% акцій.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...