Путін догрався у "величие" та "тріумф волі": США збільшать контингент у Польщі на вдвічі більше, ніж планувалось

Згідно з планами, до Польщі має прибути до двох тисяч американських військових, а не, як передбачалося раніше, до тисячі.

США збільшать контингент у Польщі на вдвічі більше ніж планувалось – буде передислоковано не одну, а дві тисячі військовослужбовців. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

Очікується, що вже 24 червня президенти обох країн підтвердять у Вашингтоні принципи, на яких буде посилено присутність США у Польщі. Згідно з планами, до Польщі має прибути до двох тисяч американських військових, а не, як передбачалося раніше, до тисячі. Польщі також буде передано командування V корпусом армії США з Кентуккі. Є також план, щоб з Німеччини до Польщі перебазувалися близько 30 американських F-16.

Також на зустрічі буде підписано угоду Defence Cooperation Act, що регулює правила, за якими американці будуть працювати у Польщі. Для цього Польщі буде передано п’ять вживаних, але новіших, ніж використані польськими ВПС, транспортних літаків C-130 Hercules.

За даними видання, Польща скоро заявить про намір купити в США бойові вертольоти. Очікується, що це будуть AH-64 Apache або Bell AH-1Z Viper. Зараз контингент США у Польщі складає близько 5 тисяч військовослужбовців.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...