Путін домовився? Іранські вантажні літаки здійснили 40 підозрілих рейсів до Росії - це в рази більше, ніж зазвичай

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну іранські вантажні літаки виконали до РФ близько 40 рейсів, що значно більше ніж до війни. Цілі таких перевезень не зрозумілі, а їхня інтенсивність значно збільшилася за останні півтора місяці, передають Патріоти України.

Так, з 24 лютого по 24 травня іранські вантажні літаки здійснили до Росії щонайменше 23 рейси. А з 24 травня по 13 липня їхня кількість зросла на 17 – вже до 40 рейсів, свідчать дані авіаційного аналітика під ніком Gerjon. Він встановив, що рейси виконувались до московських аеропортів – Внуково, Шереметьєво та Жуковський.

Також Gerjon проаналізував частоту польотів іранських літаків до до вторгнення останньої в Україну. Як мінімум дві з трьох авіакомпаній, що літають нині між Тегераном і Москвою, за весь 2021 рік здійснили тільки по одному-два рейси."Чи є ці польоти чимось незвичайним?... 40 рейсів після вторгнення є явним збільшенням порівняно з нормою", – зазначає аналітик.

"Характер вантажів, що перевозяться, залишається невідомим, проте раніше в Раді Федерації заявили про те, що іранські дрони можуть виявитися дуже ефективними для поразки західної військової техніки, що є на озброєнні України", – зазначає профільне видання Avia.pro. Нагадаємо, наприкінці липня з'явилася інформація, що Іран збирається постачати РФ ударні безпілотники. Офіційно обидві країни її спростували.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...