Путін дотисне Лукашенка: варто очікувати провокацій на польсько-білоруському кордоні, - Клімкін

Міністр закордонних справ України 2014-2019 рр Павло Клімкін вважає, що президент Росії Володимир Путін дотисне білоруського диктатора Лукашенка, тому варто очікувати провокацій на білорусько-польському кордоні Дипломат висловив таку думку в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Ескалація може виникнути на білорусько-польському кордоні, де Путін дотисне Лукашенка, щоб він робив там провокації. Були вже провокації з мігрантами, тепер будуть воєнні. Що стосується Грузії - там уряд, який намагається збалансувати ситуацію й пропетляти. Не думаю, що там почнуться повномасштабні бойові дії. Але все можливо. Тільки якщо Путін відкриє другий фронт, виникає питання: яким чином агресор буде його підтримувати?", - зазначив Клімкін.

Ексміністр припустив, що Путін може піти на посилення Придністровʼя чи іншого окупованого регіону, для створення ще одного вогнища проблем для України й Заходу.

"Що стосується Південної Осетії, вони вже давно хочуть увійти до складу Російської Федерації, адже самотужки не можуть існувати не політично, ні економічно. Це створений в адміністрації президента Росії карлик. Скоріш за все, РФ буде пакувати Осетію в майбутню союзну державу - їм же треба щось показати на сторіччя СРСР. У Путіна є ключова задача: якщо у нього одні поразки, що він буде показувати далі? Разом з тим Кремль намагається накачати Придністровʼя військовим потенціалом. Але якщо вони це зроблять - це мішень для нас і для НАТО. Ніхто не буде толерувати такий класично російський анклав під час війни. Путін узагалі може запустити доміно хаосу й нестабільності, щоб створювати проблеми, які вони підтримували багато років і поставити нас і Захід перед викликом одночасного подолання багатьох проблем", - зауважив Павло Клімкін.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...