"Путін думав, що ми здамося": 70-річна жителька Ірпеня розповіла, як пережила місяць окупації (фото)

70-річна мешканка Ірпеня майже місяць прожила під російською окупацією і через кілька днів після визволення українськими захисниками населеного пункту розповіла про пережите. З жінкою поспілкувалася американська журналістка Лорел Чор, повідомляють Патріоти України.

"Ми зустріли Ліду в її будинку 6 квітня, через кілька днів після визволення Ірпеня. Волонтери дали їй свіжоспечений хліб. Вона піднесла батон до обличчя й глибоко вдихнула, усміхаючись від аромату. Ліда, якій 70, живе сама.

Невдовзі після того, як Росія почала вторгнення до України, її діти приїхали за нею на авто, але були змушені розвернутися, коли російські солдати обстріляли їх. Її діти верталися пішки; Ліда наполягала на тому, щоб залишитися", - йдеться в повідомленні.

Літня жінка прожила майже місяць під російською окупацією. Вона ділилася припасами з іншими сусідами, які також не змогли виїхати через окупацію. За її словами, виходити на вулицю було надто небезпечно, тому вони зробили дірки в своїх парканах.

"Не було ні води, ні електрики. На щастя, була криниця. Було холодно", - розповіла жінка.

Як зазначається, російські солдати двічі приходили до жінки додому, шукаючи їжі та ліків. Звуки вибухів були постійними. "Обов’язково пишіть правду. Не шкодуйте цього монстра Путіна. Він думав, що ми здамося, але ми ніколи не здамося", - підсумувала мешканка Ірпеня.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...