Путін-ферштейн прямує далі: У Німеччині назвали терміни рішення щодо сертифікації "Північного потоку-2"

У Німеччині розповіли, що російський газопровід "Північний потік-2" сертифікують ще не скоро. Наразі процес зупинили, бо труба не відповідає нормам Європейського Союзу, інформують Патріоти України.

Нещодавно "Газпром" створив у Німеччині дочірню компанію. Однак, за словами президента Федерального мережевого агентства Йохена Хоманнце, це не пришвидшить сертифікацію "Північного потоку-2". Створення дочірньої компанії внесли до торговельного реєстру, "але подальших кроків немає". "Завершення (сертифікації "Північного потоку-2" – ред.) навряд чи буде можливим у першому півріччі 2022 року", – сказав Хоманнце.

Що відомо про дочірню компанію "Газпрому"

"Газпром" створив окрему компанію для німецької ділянки "Північного потоку 2". Таку вимогу для сертифікації поставив німецький регулятор. Нова компанія Gas for Europe GmbH стане власником:

  • 54-кілометрової ділянки газопроводу, яка розташована в німецьких територіальних водах,
  • майданчика берегових об'єктів у місті Любмін.

Останні новини про "Північний потік-2":

  • Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд запевнила, що російський газопровід не запрацює, якщо Кремль введе свої війська в Україну.
  • У Німеччині готові ввести санкції проти "Північного потоку-2" у разі російської ескалації.
  • Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек наголосив, що його країна не платитиме компенсацію, якщо трубу не сертифікують.
  • У нашому Міністерстві енергетики запевнили, що Україну запросять до процесу сертифікації "Північного потоку-2, коли відповідне питання розглядатиме Єврокомісія.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...