Путін - "Гітлер", "моль" і "краб": Як у РФ вчать нейромережу знаходити образливі меми про свого диктатора (інфографіка)

Посіпаки російського диктатора Володимира Путіна підігрують його закомплексованості й намагаються боротися з мемами, які його висміюють. Про це свідчать дані, отримані в листопаді 2022 року білоруською хакерською групою Кіберпартизани, яка зламала базу головного радіочастотного центру РФ, що є однією зі структур Роскомнагляду, передають Патріоти України.

Як повідомляє Настоящее время, для цього російський регулятор вирішив навчити нейромережу знаходити в інтернеті контент з образами на адресу глави кремлівського режиму. За даними журналістів, для цього співробітники ГРЧЦ навіть мають спеціальну методичку з рекомендаціями щодо пошуку образливих слів.

«Серед документів ми виявили „класифікатор графічних сутностей“ для навчання нейромережі системи Окулус пошуку образ Володимира Путіна. Класифікатор є описом картинок, на яких Окулус вчитиметься автоматично визначати образи президента», — йдеться у матеріалі.

Зазначений інструмент цензури ділить меми на два типи: «образливі зображення президента» та «порівняння президента з негативними персонажами», зокрема, з крабом, міллю, Адольфом Гітлером або вампіром.

Поки що за публікацію таких зображень у РФ передбачено лише адміністративну відповідальність у вигляді штрафу, однак у країні спостерігається очевидна тенденція на посилення покарань за «образу представників влади».

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...