Путін готовий на все? Росія репетирувала евакуацію чиновників у бункери на випадок ядерної війни

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу знаходиться в бункері, а російські чиновники вже провели репетицію евакуації в бункери на Уралі. Про це заявив журналіст-розслідувач з Bellingcat Христо Грозев, передають Патріоти України.

“Є невинне пояснення, а саме те, що він з перших днів війни, кампанії, знаходиться в бункерах або в штабі. Який не можна знищити при ракетному ударі. Наприклад, після ядерного удару. Це логічно, це не дуже дивно. Те, що ми бачимо – це постійні перельоти авіації Кремля, включаючи таких літаків, на борту яких ми раніше бачили Шойгу, до Уфи і назад. Це кілька разів на день було. І взагалі ці літаки стали літати в Уфу тільки з першого дня війни, ну там другого або третього. Так що моя оцінка, що 2 березня, коли почастішали ці літакові рейси, може бути він з того моменту знаходиться десь там в бункері”, – заявив Грозєв.
За його словами, частина літаків приховує свої перельоти в бункери за Уралом. “Літаки, які літають до Уфи і назад-вони більш прозоро здійснюють перельоти-вони не відключають свої транспондери. А ось інші літаки, які іноді літають трохи більше на північ, але знову там за Уралом, вони відключають свої транспондери останні пів години їх перельоту. Швидше за все є більш елітні Бункери, більш комфортабельні, ніж ті для Генштабу. Але їх ховають краще, ніж поруч з Уфою”, – каже журналіст.

Грозєв не погодився з твердженням журналіста про те, що “нема чого ховатися в бункері, коли немає загрози Третьої світової війни”.

“Я не згоден, що немає загрози Третьої світової. Сам Пєсков давав натяк, що третя світова війна цілком можлива. Будь-який екзистенціальний виклик доведе до того, що Росія застосує ядерну зброю, звичайно після цього очікується удар у відповідь. Оскільки таке рішення може бути прийнято в будь-який момент і вони не можуть потім відлітати в Уфу або будь-яке інше місце, вони вже повинні знаходитися там, де ніхто їх не знає. Тут проблема в тому, що вже всі практично знають, де вони знаходяться”, – сказав Грозєв.

Відповідаючи на питання про місцезнаходження керівництва країни журналіст зазначив, що точних даних немає, але евакуацію в бункери вже репетирували.

“У нас є певні дані, не можу на 100% гарантувати. Ви пам’ятаєте, що місяць тому був спалах перельотів, які всі почали розглядати? Ось тоді була зроблена генеральна репетиція, в якій брало участь кілька з не так важливих людей. Типу Дмитра Медведєва. Де знаходиться Путін ми можемо тільки здогадуватися. Думаю, що за тією ж самою логікою, що ми вважаємо, що Шойгу знаходиться вже далеко. Путін теж повинен там перебувати і приїжджати досить рідко. Вчора Пєсков теж досить чесно, мені здається, інстинктивно не зміг відповісти на питання Крістіан Аманпур, коли останній раз він фізично бачив Путіна. Ну це знову логічно було б що він нечасто його бачить, тому що він десь у своєму бункері”,-заявив він.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...