Путін готовий на все? Військовий експерт оцінив можливість посиленого наступу військ РФ на Одесу та Харків

Після проведеної часткової мобілізації в РФ військове керівництво країни-агресора може вдатися до спроб нового наступу на території Харківської області. Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За його словами, поповнивши військові підрозділи десятками тисяч новобранців, які не готові до бойових дій ні професійно, ні за оснащенням, у Кремлі можуть наважитися на те, щоб кинути цей резерв у напрямку Харкова.

“Якийсь тимчасовий успіх в селищах та містах на кордоні можливий, але їх буде зупинено і знищено так чи інакше. У них немає шансів захопити велику територію Харківської області і тим більше Харків”, - зазначив при цьому експерт.

Наступ на Одесу Олександр Коваленко називає нереальним, оскільки для цього окупантам спершу треба захопити Миколаїв та Миколаївську область. Наразі ж бойові дії ведуться на правобережній частині Херсонської області, де ЗСУ звільняють населені пункти.

За оцінками експерта, для успішного наступу на Одесу росіянам потрібно щонайменше 30 батальйонно-тактичних груп, які повинні бути професійними та оснащеними технікою, озброєнням, мати стійку систему управління та з повноцінне забезпеченням — від харчів до боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

“Забезпечити цим росіяни зараз не можуть навіть свою групу на правому березі Херсонщини, немає логістики. Власне немає і цих 30 бтг — це приблизно 30 тисяч особового складу. У мобілізованих немає досвіду ведення бойових дій. А як їх будуть переправляти через Дніпро, якщо там нема логістики?” - оцінив ситуацію на півдні Коваленко.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...