Путін готує атаки по українських ядерних об’єктах, - глава МЗС України

Російський диктатор Володимир Путін готує удари по об’єктах ядерної енергетики України. Запобігти цьому може надання дозволу на застосування далекобійної зброї по РФ. Про це йдеться у заяві нового голови Міністерства закордонних справ України Андрія Сибіги, передають Патріоти України.

Так, голова МЗС на спільному брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки наголосив, що в РФ триває підготовка до відповідних атак. "Росія має повне домінування в повітрі. Ми знаємо, що вони готують удари по об’єктах нашої ядерної енергетики", - повідомив міністр.

Керівник зовнішньополітичного відомства наголосив, що у зв'язку з цим Україна наполягає зняти обмеження на застосування ракет дальнього радіуса дії для ударів по російських військових обʼєктах. "Це наше право згідно зі статутом ООН як країни, яка захищається. Це право з самооборони виправдане. Ми цього потребуємо вже зараз. І я радий, що ми з присутніми тут колегами всі однодумці", - додав голова МЗС.

"Погода змінилася, тож стало важче працювати": У ЗСУ розповіли, що відбувається на Покровському напрямку

середа, 16 жовтень 2024, 23:39

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що росіяни намагаються обійти Покровськ із флангів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Покровський напрямок є одним із на...

"Послухайте, у мене були дуже добрі стосунки": Трамп назвав розмову з Путіним "розумним рішенням"

середа, 16 жовтень 2024, 23:04

Колишній президент США Дональд Трамп відмовився повідомити, чи говорив він із російським диктатором Володимиром Путіним після звільнення з посади. Водночас він назвав "розумним рішенням" для Сполучених Штатів, якби така розмова відбулася, передають Пат...