Путін готує "божевільні речі" на 24 лютого: РФ поставила на карту все, - експерт

Російський диктатор Володимир Путін може готувати "божевільні речі" на річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Для Росії на карту поставлено абсолютно все, і Кремль відчуває, що шляху назад немає, передають Патріоти України.

Серед небезпечних "сюрпризів", які може готувати країна-агресорка Росія на 24 лютого, зокрема, ракетні удари по українських мостах. Окупанти можуть завдати таких ударів, щоб відірвати Лівобережжя від Правобережжя і залишити фронт без постачання озброєння від Заходу. Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник "24 каналу".

Проте експерт зазначає, що в України зріс рівень протиповітряної оборони, тому ми зможемо збити ледь не усі російські ракети.

"Ми зіб'ємо близько 90% їхніх ракет, а ще в них серйозні проблеми з прицілюванням, це не HIMARS на Херсонщині. Усі дуже добре пам'ятають ті фото – це просто філігранна робота. Розуміємо, наскільки в них усе важко в частині радіолокаційного наведення, а через супутник ще важче, бо система складна, хоч її і не можна відкидати, бо час від часу все ж "Шахеди" долітають до своїх цілей", – каже Черник.

Але країна-агресорка може використати проти України гіперзвукові ракети "Кинджали". А цей тип ракет наша ППО не може збити. Черник наголосив, що не можна применшувати божевілля Росії, адже у країни-агресорки на карту поставлене все. В окупантів немає шляху назад.

Щодо загрози з Білорусі, експерт зазначає, що в РФ на цьому напрямку недостатньо підготовленого особового складу і військової техніки. Є лише багато піхоти, але якщо її кинути у бій з поганим озброєнням, то це не переламає хід війни.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...