Путін готується до нового наступу: Експерти розповіли, куди полізуть окупанти (відео)

Путінські генерали знову збирають війська, цього разу вони формують ударне угруповання, щоб, можливо, знову піти на Київ, передають Патріоти України.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, для цього в темпі вальсу окупанти збирають цілий військовий корпус - десь близько 15-15,5 тисяч, 200 танків. Він повинен бути готовий до середини серпня.

Куди саме полізуть російські окупанти, точно невідомо, але військові експерти не сумніваються - наступ буде. Найлогічніше очікувати перекидання цього корпусу в Білорусь, але поки там тихо, накопичення військ там не спостерігаються.

Дуже неспокійно на кордоні України поблизу Харківської області, там російська армія нарощує присутність військової техніки біля села Соболівка Бєлгородської області. Її завозять цілими ешелонами залізницею.

На думку військового експерта Олександра Коваленка, Харківська область не цікава Росії у розрізі захоплення. "Російська Федерація не має намірів, принаймні на цьому етапі ведення війни, окупувати Харків", — говорить він.

А ось військовий експерт Олег Жданов має іншу версію можливого повороту подій: "Харківський напрямок - цілком можливо, що РФ матиме спробу наступу... Але ця спроба наступу буде не для того, щоб прорватися і взяти Харків, а для того, щоб змусити ЗСУ розтягнути свої зусилля".

Як насправді буде поводитися путінська армія, точно невідомо, але скупчення великої кількості зброї й формування нових військових корпусів біля українського кордону - це точно не навчання.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...