Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України.

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal за 27 березня. Експерти вважають, що на цьому тлі кремлівський диктатор готовий підняти податки для росіян.

"Це непопулярне рішення Пунін буде змушений ухвалити через те фінансове становище, в якому опинилася РФ на тлі війни проти України", – пишуть аналітики.

Зазначається, що з продовженням війни бюджет РФ поступово виснажується. За підрахунками експертів, один її день коштує ворогу $300 млн.

За підсумками 2023 Путін заявив росіянам про економічне зростання на 3,6%. Однак воно пов'язане з тим, що трильйони рублів були вкладені Кремлем у військово-промисловий комплекс.

"Такі показники насправді приховали "бум" у громадянській економіці, 16% ставки від Центробанку РФ і відтік молодої робочої сили. У Фонді національного добробуту РФ перебуває $135 млрд, проте Кремль має доступ лише до $58 млрд. Водночас ще 2023 року Путін взяв із фонду $38 млрд", – йдеться у публікації WSJ.

На думку аналітиків, якщо цього року російський диктатор знову наважиться звернутися до Фонду, то грошей у ньому не залишиться, саме тому він готовий підняти податки для росіян.

Раніше вже зазначалося, що як тільки Путіна переобирають на новий термін, він одразу ж ухвалює непопулярні рішення. Минулого разу це було збільшення пенсійного віку в РФ.

РосЗМІ на початку 2024-го написали, що за майже два роки повномасштабної війни Росія витратила половину грошей із Фонду національного добробуту (ФНБ) – головного джерела ресурсів на чорний день. За підсумками 2023-го, з ФНБ було витрачено майже 4 трлн рублів – і тепер у його так званій ліквідній частині (накопичення у валюті та золоті, які легко витратити у разі потреби) залишилося лише 5 трильйонів.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...