Путін і компанія: Наразі переобрання Лукашенка визнали лише кілька "братських сатрапій"

Вірогідно Москву змусила поквапитись заява "старшобратнього" Пекіну, вплив котрого зростає на Білорусь з кожним роком на горе недодаддноржаві-бензоколонці

Президент РФ Володимир Путін привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі. Про це повідомляє прес-служба російського лідера, зазначають Патріоти України.

«Розраховую, що Ваша державна діяльність сприятиме подальшому розвитку взаємовигідних російсько-білоруських відносин у всіх сферах, поглибленню співпраці в рамках Союзної держави, нарощуванню інтеграційних процесів по лінії Євразійського економічного союзу і СНД, а також військово-політичних зв’язків в Організації Договору про колективну безпеку. Це, безсумнівно, відповідає корінним інтересам братніх народів Росії та Білорусі », – йдеться у вітальній телеграмі Путіна.

Втім, Путін привітав Лукашенка не першим. Раніше це зробили китайський лідер Сі Цзіньпін і президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

У привітанні лідера КНР йдеться про те, що “Китай і Білорусь є “залізними братами” і всепогодними партнерами”. Також Сі Цзіньпін нагадав про свою особисту дружбу з Лукашенком і побажав йому міцного здоров’я, успіхів у роботі, а Білорусі – процвітання і могутності.

Президент Казахстану висловив упевненість в тому, що взаємовигідне співробітництво між Казахстаном і Білоруссю «буде і надалі успішно розвиватися на благо народів двох держав».

«Підсумки виборів, що відбулися в складній політичній ситуації, свідчать про народну підтримку Вашого стратегічного курсу, спрямованого на зміцнення суверенітету і незалежності Білорусі», – повідомляє пресслужба казахстанського лідера.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...