"Путін є серійним убивцею": В Європарламенті вимагають дати рішучу та консолідовану відповідь на терор ГРУ

Європейський Союз має дати консолідовану відповідь Росії на дії співробітників ГРУ в чеському селі Врбетіце в 2014 році, а атаки на країну ЄС мають розцінюватися як атака на весь Європейський Союз.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" повідомив депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічус, зазначають Патріоти України.

"Наші дії з боку Євросоюзу мають будуватися на принципах солідарності. Я думаю, що висилка російських дипломатів зі Словаччини та Польщі - це тільки початок. Я дуже сподіваюся, що наступного тижня ми почуємо більше таких рішень. Це неминуче. Ми маємо показати, що ми разом, і такі дії на території однієї країни Євросоюзу означають поширення цих дій на весь Євросоюз", - наголосив Ауштрявічус.

За його словами, випадок у Врбетіце - це ще один аргумент, щоб вкотре довести світові, що "режим Путіна - це злочинний режим" і "Путін - серійний вбивця"

"Організація терористичних актів - це неприпустимо, але мені здається, що чинне керівництво Російської Федерації просто налаштоване на таку політику. І не тільки на залякування, як от концентрація військ на сході України і в Криму, а й організовуючи ось такі акції. Те, що це вийшло назовні, я думаю, стало дуже хорошим аргументом довести, що режим Путіна - це злочинний режим. І якщо президент Байден назвав його вбивцею, то в цьому є тільки частина правди. Я б сказав, що він - серійний вбивця, тому організовує ось такі акти один за одним", - підкреслив депутат Европарламенту.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...