Путін його дотискатиме: Експерт пояснив, чому Лукашенко боїться нападати на Україну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко цілком усвідомлює, чим для нього може закінчитися безпосередня участь його держави у війні проти України. Тому він вже стільки місяців майстерно ухиляється і не піддається Путіну, щоб не вгрузнути у війні ще сильніше, передають Патріоти України.

Лукашенко уже "відзначився" у цій війні, коли дозволив російській армії зайти в Україну з території Білорусі і досі дозволяє вчиняти звідти ракетні обстріли. Після цього всього Білорусь є законною ціллю для ЗСУ, проте Україні зараз це не потрібно. Про це розповів політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов в інтерв’ю Главреду.

"Незважаючи на те, що Лукашенко говорив, що якщо білоруси і будуть перетинати кордон з Україною, то не на танках, а тільки на тракторі, з території Білорусі все одно здійснюються і запуски ракет, і відбувалося вторгнення російських військ. А після всіх цих дій територія Білорусі стала законною ціллю для ЗСУ. От тільки нам це зараз стратегічно абсолютно не потрібно", – зазначає Золотарьов.

За словами експерта, Лукашенко думає, що продав душу дияволу, але насправді він її подарував. Якщо Лукашенко вступить у пряму війну проти України, то остаточно позбавить себе свободи маневру, а це йому невигідно.

"Тоді в будь-який момент у Кремлі можуть вирішити, що Лукашенко пора понизити з голови колгоспу до головного зоотехніка або агронома, а то й зовсім відправити на пенсію або куди-небудь ще", – каже експерт.

Путін спробує дотиснути самопроголошеного президента Білорусі. Але Лукашенко хитрий, і він намагатиметься ухилятися до останнього, хоч можливостей у нього все менше і менше. От чи вийде у нього ухилитися – це питання відкрите, зазначає Золотарьов.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...