Путін кадрів не шкодує: РФ може відправити на фронт мобілізованих із мінімальною підготовкою, - розвідка

Росія може відправити на лінію фронту у війні проти України мобілізованих з мінімальною військовою підготовкою. Як повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, на військові бази почала прибувати перша частина чоловіків, призваних в рамках часткової мобілізації в Росії, передають Патріоти України.

Зокрема, вже було видано багато десятків тисяч призовних документів. "Росія тепер зіштовхнеться з адміністративними і матеріально-технічними проблемами для забезпечення підготовки для військ. На відміну від більшості армій Заходу, російські командири забезпечують початкову підготовку для солдатів на низькому рівні в рамках визначених оперативних підрозділів, а не у спеціалізованих навчальних закладах", - зазначає розвідка.

"Зазвичай, один батальйон у складі кожної російської бригади залишатиметься в гарнізоні, якщо два інших розгорнуті, і може займатися підготовкою кадрових інструкторів для тренування нових рекрутів або резервістів. Однак, Росія розгорнула багато з цих третіх батальйонів в Україні", - сказано в повідомленні.

При цьому, багато з мобілізованих не мали жодного військового досвіду впродовж декількох років. "Брак військових інструкторів і поспіх, з яким Росія розпочала мобілізацію, дозволяє припустити, що багато з цих призваних військових будуть відправлені на лінію фронту з мінімальною відповідною підготовкою. Вони, імовірно, зазнаватимуть високого рівня втрат", - підсумовують у британській розвідці.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...