Путін хоче кинути мобілізованих на захоплення нових територій і розглядає сценарій з ядерною зброєю, - ЗМІ

Глава РФ Володимир Путін 29 вересня провів оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ і зажадав навести лад у межах процесу "часткової" мобілізації. Він дав зрозуміти, що має намір кинути новобранців на захоплення нових територій України, а також нібито розглядає сценарій із застосуванням ядерної зброї, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі каналу GENERALL SVR у Telegram. За деякими даними, його веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Росії, який брав участь у великій кількості кремлівських "спецоперацій" та володіє інформацією, недоступною громадськості.

"Зробивши посил у народні маси, мовляв, заспокойтесь, "добрий" президент наказав у всьому розібратися і навести порядок, стежити за виконанням якого доручено генеральному прокурору. Путін під час закритої частини наради прямим текстом дав розпорядження практично продовжувати в тому ж дусі. Він рекомендував демонстративно, з максимальним висвітленням у ЗМІ, повернути "людей сто бідолах" і закрити цю тему", – пише автор.

За його словами, після основної частини наради лідер Кремля продовжив розгляд питань у вузькому колі. Обговорюючи перспективи військових дій, Путін нібито сказав, що основним варіантом розглядає необхідність після зміцнення оборони за рахунок мобілізованих по всій лінії фронту переходити до "звільнення" нових територій, що "увійшли" до складу Росії. Водночас посилювати тиск на Харківському та Миколаївському напрямках. Також він "обговорив інші варіанти, які тримає в запасі".

"Так, за одним із сценаріїв, після оголошення про входження до складу РФ чотирьох областей, вимагати в ультимативній формі у Києва вивести війська з "нових територій Росії". А в разі відмови з боку України застосувати тактичну ядерну зброю з варіантами цілей", – стверджує "генерал СЗР".

Він зазначив, що в процесі обговорення кілька людей висловилися за основний варіант, який не передбачає спочатку "ультиматумів і застосування ядерної зброї". На це Путін нібито досить жорстко відреагував, висловивши впевненість, мовляв, треба змиритися з думкою про те, що для досягнення поставленої мети застосування ядерної зброї в цій війні "найімовірніше буде неминучим".

"Путін упевнений, що військової відповіді не буде, а США та країни-союзники віддадуть перевагу санкціям, які "болісним чином" позначаться на економіці, але будуть змушені змиритися з "новою реальністю". Після цього президент не захотів вислуховувати заперечення і закрив нараду", – підкреслив автор матеріалу.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...