"Путін хоче легітимізувати себе, повернувшись на Олімп. Йому треба спровокувати НАТО, а потім "погодитись" на переговори", - військовий експерт

Російський диктатор Володимир Путін провокуватиме НАТО, щоб підняти себе на світовому рівні. Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в ефірі каналу FreeДом, передають Патріоти України.

Він зауважив, що Путін розуміє неминучість прямих переговорів з Києвом задля завершення війни. Однак диктатор вважає це приниженням. "Путін хоче легітимізувати себе, повернувшись на Олімп. Як це зробити? Треба спровокувати НАТО, треба підняти ранг війни до світової. Як це зробити? Тільки вступивши у війну з НАТО", - зазначив Жданов.

У цьому контексті експерт згадав напругу між РФ та Литвою за транзит в Калінінградську область. Жданов зауважив, що Литва - член НАТО. Якщо Путіну вдастся спровокувати її на перший постріл - рівень війни підніметься до світової.

"Він підіймає рівень війни до світової, оголошує Альянс "найагресивнішим блоком на планеті", кричить у всіх організаціях, що на РФ напали, і запропонує переговорний процес по врегулюванню цієї кризової ситуації. Тоді рівень переговорів Путіна йде на світовий Олімп", - пояснив Жданов.

У такому разі за стіл переговорів сядуть Макрон, Шольц, Байден, Зеленський та Путін. Цього російський диктатор зараз добивається. Однак повномасштабної війни з НАТО Путін уникатиме. "Він в жодному разі не воюватиме з НАТО. Він розуміє, що сили не рівні. Я кажу в цьому контексті, що Росія навряд чи зробить перший постріл у бік НАТО, але він провокуватиме, щоб підняти себе на світовий рівень", - зазначив Жданов.


Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...