Путін хоче підняти ранг війни до світової, тому навмисно провокує НАТО, - Олег Жданов

Путін може вважати, що якщо переможе Україну – отримає першість у світі. Тобто щодо розв'язання всіх світових питань потрібен буде його дозвіл. Саме відповідну мету російський диктатор вклав у війну проти України. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Путін провокує НАТО

У разі, якщо Путін застосує ядерну зброю вже проти НАТО – далі прогнозувати ніхто не зможе, сказав Олег Жданов. Це буде або обмін ударами, або ядерний апокаліпсис усього світу. "Путін хоче підняти ранг цієї війни до рівня світової, тому він провокує НАТО, щоб воно втрутилось", – заявив військовий експерт.

Навіть у цьому російський президент бачить перевагу або свою власну перемогу, сказав Олег Жданов. Адже якщо НАТО втрутиться, тоді Путін вестиме перемовини не з Володимиром Зеленським, а з Джо Байденом – для нього це вже світовий рівень, так званий Олімп світової геополітики.

"Тому НАТО дистанціюється, не стільки бояться цього (зіткнення з Росією – ред.). Вони готові допомагати нам, щоб ми розв'язали світову проблему", – зазначив експерт.

Джерело: 24 канал

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...