"Путін хоче захопити всю Україну або відірвати її шматки": Фейгін спрогнозував можливу мету Кремля та нюанси її втілення

російські танки

Демонстративно брязкаючи зброєю, Путін хоче залякати противника психологічно. Про це в інтерв'ю заявив російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін, коментуючи концентрацію російських військ на кордонах України, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання про цілі Кремля у зв'язку з цим, Фейгін провів аналогію з боксерським поєдинком: «До бою той, хто сильніше лається та шкирить зуби, хоче спочатку залякати супротивника психологічно. З чого виходять у Кремлі? З їхньої точки зору, ми Крим взяли безкровно і безпроблемно. Отже, вони думають, що і зараз буде те ж саме. Так що ця демонстрація потрібна не для того, аби полякати і забратися звідти, а залякати до такої міри, щоб у разі початку військової операції не зустріти жодного опору».

У той же час, за його словами, відкритим залишається питання про те, чи хоче Путін повністю захопити Україну або ж Росію цікавлять окремі території: «Цілком ймовірно, що вони лише роблять вигляд, що хочуть захопити всю Україну, але насправді планують (блеф саме у цьому) відірвати її шматки. Припустимо, перекрити вам вихід до Азовського моря, захопити Бердянськ, Маріуполь і Херсон, дістатися до дніпровського каналу, приєднати неокуповані частини Донецької та Луганської областей до так званих „республік“. Тобто поставити більш реальні завдання, які простіше вирішити. Однак сам факт, що Москва зосередила вздовж кордонів сили, щоб їх використовувати, мені здається більш логічним поясненням, ніж просто блеф. Пригнати таку кількість озброєння і особового складу, щоб просто продемонструвати силу … А домогтися-то чого?»

«Що має зробити Україна з огляду на цю демонстрацію? - продовжує Марк Фейгін. — Сама дати у Крим воду? Погодитися на включення ОРДЛО з особливим статусом до складу України і провести там вибори, тобто легітимізувати луганських і донецьких маріонеток у якості офіційної влади в цій частині України? Пустити їх до Верховної Ради? Що вони хочуть? Ось я, чесно кажучи, не розумію, як не війною всього цього можна домогтися. У мене немає розумного пояснення.

Головне питання — для чого взагалі все? Щоб розвернутися і піти? Ось їм НАТО чітко сказало, що буде відсіч. Ясно, що і ЗСУ теж дадуть по зубах. Тобто, таким чином Кремль дає настільки сильну мотивацію для Києва, яку Москва, як на мене, собі дозволити вже не може. А як зберігати цю напругу?

Абсолютно точно, що у такому форматі Москва з Києвом не домовляться. Чого вимагає Москва? Прямих переговорів Києва з Донецьком та Луганськом. Стривайте, а як на це може піти Київ? Ці «республіки» не суб'єкти переговорного процесу. Вони навіть за Мінськими угодами не є стороною переговорів. Всі розуміють, що Москва не посередник, а учасник конфлікту. І як змусити Київ напряму домовлятися з Пушиліним?

Київ на таке не піде. Відповідно, у Москви будуть розв'язані руки, плюс є ресурс — до кордонів України підігнано війська. Ще раз повторю, що поки не можу сказати, яка мета Кремля. Але не уявляю, як можна утримати Україну".

Джерело: Факты

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...