Путін клянчить в України почесну нічию, він втратив контроль і вже має іншу мету, - Піонтковський

Російський диктатор Володимир Путін втратив контроль над тим, що відбувається у нього під носом. Зараз він хоче затягнути війну проти України, щоб не втратити владу в РФ і втриматися на президентському кріслі. Таку думку висловив російський опозиціонер і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу "Freedom", передають Патріоти України.

Він зазначає, що Путіну не вигідно зараз відкрито оголосити Україні війну замість так званої "спецоперації", як в РФ називають повномасштабне вторгнення. Адже тоді доведеться ставити економіку Росії на воєнні рейки.

Піонтковський проаналізував послання Путіна Федеральним зборам РФ і звернув увагу, що російський диктатор, очевидно, зараз зацікавлений у рутинізації війни.

"Його жахлива фраза щодо того, що Росія підвищує материнський капітал, а також рішення всім учасникам "СВО" раз на пів року надавати двотижневу відпустку, вказують на те, що у його уявленні буде буденна війна, яка буде тягнутися кілька років. Така війна може врятувати владу Путіна, бо в ній не буде ані перемоги, ані поразки. А Путін може залишитися при владі", – зазначає Піонтковський.

За словами російського опозиціонера, рутинізація війни стала новим ідеологічним завданням диктатора РФ, і саме тому він уникає оголошення мобілізації.

Також Піонтковський звернув увагу, що так звані "посередники" намагаються змусити Україну погодитися на припинення вогню і поступитися частиною своїх територій. Експерт наголошує: Путін уже зрозумів, що програв війну проти України і зараз у нього нова боротьба – за своє життя.

"Йому треба уникнути прямої поразки. Путін молить Україну і Захід дати йому можливість почесної нічиєї, аби він міг подати її своєму глибинному народу як своє досягнення і причину для того, щоб залишатися при владі", – зазначає російський опозиціонер.

Також він зазначає, що "Путін втрачає контроль над тим, що відбувається в нього під носом". Підтвердженням цього є вибухи, дрони і події в Брянській області.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...