Путін Крим не віддасть, але в України може з'явитися шанс повернути півострів і без війни, - Жданов

Росія не відмовиться від Криму, поки при владі в Кремлі Володимир Путін. Для нього окупація півострова є найвищим політичним досягненням. Тому сьогодні немає варіантів повернення Кримського півострова дипломатичним шляхом. Однак шанс на його добровільну деокупацію може з'явитися в тому випадку, якщо у Росії прийде до влади інший правлячий клан. Про це заявив полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що поки Путін залишається при владі, Росія в добровільному порядку не відмовиться від Кримського півострова. На сьогоднішній день Крим неможливо повернути дипломатичним шляхом.

"Росія не відмовиться від Криму, допоки Путін при владі. Захоплення Кримського півострова він вважає, мабуть, своїм найвищим політичним досягненням. Поки Путін при владі, жодних передумов для того, що півострів буде добровільно повернуто Україні, немає. Я б навіть так сказав - сьогодні немає безкровного шляху повернення Криму", - пояснив ситуацію Жданов.

Втім, як вважає експерт, шанс на повернення півострова може з'явитися після зміни влади в Росії. За такого сценарію Кремль, ймовірно, зважиться на жест "доброї волі" і поступиться Кримом Україні без силових варіантів.

"Можливість для України з'явиться в тому випадку, якщо в російській політиці зміниться правлячий клан. Тоді Москва може піти на жест "доброї волі" і поступитися Кримом політичним шляхом без застосування силових сценаріїв", - підкреслив Олег Жданов.

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...