Путін лякав світ чеченськими терористами, а за фактом виявився гіршим за бен Ладена, - син президента Ічкерії Масхадова

Масхадов-молодший. Фото:Anzor Maskhadov / Facebook.

Після вторгнення Росії в Україну світ починає розуміти, що чеченці воювали за свою землю й не були терористами та ісламськими радикалами. Про це в інтерв'ю сказав Анзор Масхадов, син останнього президента незалежної Ічкерії Аслана Масхадова, передають Патріоти України.

За його словами, події 2022 року остаточно зняли маску з росіян, міжнародна спільнота побачила зло, яке "махає шашкою над усім світом", і стало розуміти чеченців, які боролися проти кремлівських імперіалістів у 90-і та 2000-і роки.

«Путін лякав світ чеченськими терористами, а за фактом виявився гіршим за найзавзятіших ісламських радикалів. Людина лякає червоною ядерною кнопкою світ, це гірше за Усаму бен Ладена. Ми не хочемо нікого вбивати, але ніхто не має права залазити до чужої країни і сіяти там смерть. Сьогодні українці воюють за гарантії безпеки свого народу. За них і ми воювали і ведемо боротьбу досі», — додав він.

Аслан Масхадов був одним із польових командирів під час війни за незалежність Ічкерії 1994—1996 років, з 1997 і до вбивства 2005-го — президентом республіки. Його син Анзор живе у Норвегії, він збирає матеріали про визнання подій Першої та Другої чеченських воєн геноцидом.

Джерело: НВ

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...