Путін має дві цілі: підірвати ЗАЕС, звинувативши Україну, і зупинити наступ на Херсон, - Піонтковський

Російський публіцист Андрій Піонтковський вважає, що російський диктатор Володимир Путін змінив концепцію війни в Україні. На його думку, президент РФ має дві мети - підірвати найбільшу в Європі Запорізьку АЕС, звинувативши в цьому Україну, і тим самим зупинити наступ української армії. Таку думку публіцист висловив в інтерв'ю журналістці Наталії Влащенко на її Youtube-каналі "Власть & Влащенко", передають Патріоти України.

Піонтковський зазначив, що після удару по захопленій росіянами атомній електростанції в Енергодарі, війна не буде можлива (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

"Людина, яка розмахувала ядерною бомбою і погрожувала всьому світу в день вторгнення в Україну 24 лютого, тепер повністю змінила концепцію. Тепер каже, що вона за мир і проти ядерної зброї. Тому що Путін зараз готується до двох цілей – підірвати ЗАЕС, звинувативши в цьому Україну та зірвати наступ української армії. Ви уявляєте, що буде після вибуху?Люди, які казали, що не знають українці чи росіяни обстрілюють ЗАЕС, будуть кричати "Зупиніть війну негайно і давайте перемир'я". Справді, жодна війна тоді не буде можлива на отруєній території", – сказав експерт.

Піонтковський вважає, що таким чином Путін доб'ється всіх цілей – зупинення наступу української армії на окуповані Росією території, зокрема на Херсон, припинення вогню, постачання американської зброї та страшного удару по українському народу. "Найгарячіші та необхідні цілі Путіна будуть досягнуті одним ударом", – додав публіцист.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...