Путін має заплатити на все: У Польщі заявили, що відповідь НАТО у разі застосування Росією ядерної зброї має бути "нищівною"

У разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти народу України НАТО має завдати нищівної відповіді. Альянс надсилає керівництву РФ відповідні попередження, і Кремль знає про ймовірні наслідки своїх дій. Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. Він додав, що президент Росії Володимир Путін вже програє війну, передають Патріоти України.

Дипломат заявив, що, на його думку, у разі удару по Україні ядерною ракетою НАТО не має використовувати проти РФ зброю масового ураження. Але відповідь альянсу має завдати нищівних наслідків для армії окупанта.

Збігнєв Рау вважає, що зараз Кремль робить усе можливе для того, щоб запобігти своїй поразці, бо вище військове та політичне керівництво країни-агресора розуміє своє становище. Саме для цього Путін оголосив "часткову" мобілізацію. Проте, на думку посадовця, це не допоможе армії РФ.

"Досі ми бачили, як ЗСУ завдали поразки російським професійним військовим. Вкрай малоймовірно, що ті, кого зараз мобілізують, хто погано навчений і слабо екіпірований, змінять перебіг війни", – сказав він.

Водночас очільник польського МЗС заявив, що мобілізація матиме значний вплив на громадську думку в РФ. "Поки війна дуже популярна у більшості жителів Росії, до 80% підтримки. Тепер кожна російська сім'я має зайняти свою позицію щодо війни, знаючи, що їхня рідня може бути відправлена туди й загинути", – пояснив Збігнєв Рау. Проте він не думає, що втрата Путіним підтримки народу буде швидкою. Посадовець вважає, що це тривалий процес, результат якого вже зрозумілий.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...