"Путін мало не ліз його обіймати": Політолог вказав на цікаві моменти зустрічі з Ердоганом

Путін мало не ліз його обіймати, – політолог вказав на цікаві моменти зустрічі з Ердоганом

Нещодавно відбулася зустріч Реджепа Таїпа Ердогана з Путіним у Сочі. Російські пропагандистські ЗМІ намагалися довести, що начебто президент Туреччини приїхав "на поклон", але знову щось пішло не за планом, передають Патріоти України.

Натомість найбільш радісним здавався саме Путін. Про це 24 каналу розповів політолог Ігор Рейтерович, зауваживши, що російський диктатор мало не ліз обіймати Ердогана, хоча любить тримати усіх на відстані 20 метрового столу.

Російські пропагандистські ЗМІ ширили інформацію, що буцім Ердоган приїхав "на поклон" до Путіна. Однак варто звернути увагу на початок зустрічі лідерів Туреччини та Росії.

"Найбільш задоволеним виглядав якраз Путін. Він там стрибав і мало не ліз обіймати Ердогана. Це при тому, що він не любить тримати близьку дистанцію. Було помітно, що Путіну лестить приїзд Ердогана", – зауважив політолог.

Найперше, президент Туреччини відстоює національні інтереси саме своєї держави. Адже крім зернової угоди мовилось й про інші речі. Зокрема, про посилення співпраці між банківськими системами двох країн, будівництво атомної електростанції на півдні Туреччини й торгівлю газом.

Також зазначимо, Реджеп Ердоган детально не коментував перемовини щодо зернової угоди. Усі заяви, які турецький президент робив напередодні або під час зустрічі, досить неоднозначні. Припустимо, Туреччина вичікує подальший розвиток ситуації та згодом вийде з більш серйозними заявами.

"Давайте не будемо забувати. Туреччина в будь-який момент може легко відповісти Росії і ця відповідь, м'яко кажучи, не сподобається Путіну. У Туреччини багато важелів впливу на Росію, ніж в Росії на Туреччину", – підкреслив Ігор Рейтерович.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...