"Путін може бути на нього дуже злий": Арестович розповів, яка доля може чекати на Медведчука

Якщо затриманого лідера "Опозиційної плаформи – За життя" Віктора Медведчука обміняють на українських військовополонених та віддадуть до Росії, доля його може бути незавидною. Кума президента РФ Володимира Путіна може очікувати на гнів з боку господаря Кремля за багатомільярдні розкрадання на підготовці України до російської окупації, передають Патріоти України.

У будь-якому разі, спочатку Медведчук надасть свідчення правоохоронним органам щодо підготовки Росією війни в Україні. Про це заявив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

Він розповів, що чекає на затриманого напередодні кума Путіна Володимира Медведчука. За словами Арестовича, його долю вирішуватиме президент України - але тільки після того, як зрадника буде засуджено. Тоді залишиться визначитись із можливим обміном колаборанта на українських полонених.

"Думаю, що вирішуватиме все президент України, ну суд спочатку, а потім президент, якщо його (Медведчука. - Ред.) засудять. Тому що президент єдиний, хто може ухвалити рішення про його обмін, наприклад, на українських військовополонених", - розповів Арестович.

Найближчим часом на Медведчука чекають допити. Від нього українські правоохоронці очікують інформації про те, як саме і як довго Путін готував вторгнення в Україну, якими були його плани і на кого президент країни-диктатора опирався в нашій країні.

І лише після завершення слідства Київ розгляне варіант з обміном Медведчука. Ось тільки самому зраднику такий варіант може не сподобатися.

"З одного боку, він є кумом Путіна, а з іншого - Путін може бути на нього дуже злий за ті 5 мільярдів і ті роки зусиль, які пішли в нікуди", - резюмував Арестович.З цієї ж причини поки що не до кінця зрозуміло, чи захоче Путін забирати Медведчука, віддаючи за нього українських військових, які потрапили в полон.

Нагадаємо, про затримання Медведчука силами СБУ стало відомо напередодні увечері. 12 квітня український інформаційний простір підірвали фото закутого в наручники та вкрай "пошарпаного" кума Путіна в камуфляжі.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...