"Путін може оголосити, що його війська входять на Донбас як миротворці. РФ перевіряє рішучість адміністрації Джо Байдена", - експосол США в Росії

Американський дипломат, експосол США в Росії, колишній заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу вважає, що нині реальне вторгнення Росії в Україну є нездійсненним, своїми діями Кремль хоче налякати світових лідерів, зазначають Патріоти України.

"Російське вторгнення не можна повністю відкидати, але на цей момент, я думаю, що Росія переважно брязкає зброєю, щоб чинити тиск на Україну, на Сполучені Штати, щоб розділити союзників НАТО, які підтримують суверенітет і незалежність України. Реальне вторгнення нині для росіян суто з практичних причин є нездійсненним. Зараз не найкращий час для нападу", - заявив знавець рочійської політичної кухні.

На його думку, РФ проводить ці "дуже помітні маневри", щоб "перевірити рішучість" адміністрації президента США Джо Байдена і налякати їхніх союзників, зокрема Україну.

"Також це спосіб змусити Україну прийняти вимоги Росії під час переговорів і, можливо, покарати президента [України Володимира] Зеленського за його нещодавні кроки щодо закручування гайок проросійським силам в Україні, зокрема [народному депутату від "Опозиційної платформи - За життя", куму президента РФ Віктору] Медведчуку, його політичній партії та його телеканалам", - сказав Вершбоу.

На його думку, вторгнення буде "ризикованим для [президента РФ Володимира] Путіна", оскільки Україна чинитиме опір, а російські збройні сили зазнають серйозних втрат.

"Я думаю, що це не спроба блефу і не спосіб розв'язати нову військову конфронтацію, а швидше, спроба залякати, як я вже казав. Але є один сценарій, який мене особливо турбує. Після всього цього тиску і демонстрації сили Путін може провести нові політичні маневри, наприклад, оголосити, що російські війська входять на Донбас як миротворці через імовірну загрозу безпеці російськомовного населення на окупованих територіях Донбасу", - сказав Вершбоу.

Це може стати "свого роду способом зміни політичної гри", продовжив дипломат. Після такого кроку Донбас перетвориться на ще один квазіпротекторат Росії, як Придністров'я або Південна Осетія, прогнозує він.

"У такому разі знайти політичне рішення було б майже неможливо. Таким чином, це було б менш ризиковано з точки зору Путіна, але це могло б мати політичні переваги у вигляді покарання Зеленського і українського народу та уникнення будь-яких подальших компромісів з боку Росії", - сказав дипломат.

Джерело: Гордон

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...