Путін може передати владу близькій йому жінці: Соловей зробив несподівану заяву

Президент Російської Федерації Володимир Путін розглядає варіанти передачі влади в країні, оскільки через хворобу не зможе виконувати обов'язки глави держави. Серед ймовірних наступників наближені до Кремля джерела називають прем'єр-міністра РФ Михайла Мішустіна, мера Москви Сергія Собянін і "дочку" Путіна Катерину Тихонову. Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу" розповів російський історик, публіцист і політичний аналітик Валерій Соловей, передають Патріоти України.

Він зауважив, що зміни у вищому керівництві Росії можуть відбутися вже у 2021 році. "Я називав це обставинами непереборної сили, я мав на увазі особисті обставини президента. Вони нікуди не поділися, вони працюють. Йому доведеться покинути свій пост. ... Це навряд чи романтична любов, як у одного з англійських королів. Хоча це принаймні примирило б світ з президентом Путіним. Я не виключаю. ...На жаль, тут не можна передбачити з точністю до місяця і дня. Але рахунок йде на місяці. Не на роки", - заявив Соловей.

За його словами, після відходу Путіна його система влади в Росії збережеться, хоча і в більш ослабленому вигляді. "Буде якась відлига. Буде розрядка напруженості із Заходом і навіть з Україною, але система збережеться. Це перший варіант. Другий варіант - коли росіяни хочуть самі змінити свою долю, як це кілька разів намагалися зробити українці. Не сказав би, що вам це дуже вдалося, але принаймні ви постаралися, спробували. Я думаю, що моєму народу теж потрібно зробити таку спробу", - розповів Соловей.

Він додав, що прізвища ймовірних наступників Путіна постійно "тасуються". "Наприклад, в минулому році кандидатом №1 був Сергій Шойгу, але потім від нього відмовилися. Зараз Володимир Володимирович дав вказівку своїм наближеним - підготувати список кандидатів, куди з високою ймовірністю можуть увійти прем'єр-міністр Мішустін, московський мер Собянін і не виключено, що дочка Путіна Катерина Тихонова", - зазначив Соловей.

Причинами відходу Путіна від влади, за словами російського історика, буде хвороба президента РФ, через яку вже зараз коло осіб, які мають доступ до президента, жорстко обмежують.

"Тут немає особливої параної. Це запобіжні заходи, які як раз пов'язані з його особистими обставинами. Що стосується того, що він не вилазив з бункеру, - це чиста правда. Варто було мені в кінці жовтня сказати, що президент просто боїться залишати свою схованку, як раптом на початку листопада ми побачили, що він вийшов на публіку. Він просто попросив підібрати йому особливу комбінацію препаратів, яка зможе тримати його на ногах хоч якийсь час. Зараз він на ногах якийсь час тримається.

Двійники - це теж правда, вони використовуються з метою безпеки. Коли роз'їжджаються президентські кортежі, то це кілька кортежів. Іноді вони використовувалися на публічних заходах, коли президенту не треба було виступати. Зараз, коли президент говорить, то це говорить саме президент Росії. В іншому можна тільки здогадуватися. У його стані він не може ні купатися в ополонці, ні грати в хокей. Це абсолютно точно", - зауважив Соловей.

Джерело: Апостроф

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...