"Путін може приєднати до Росії Північний полюс": Аналітик вказав на небезпечний "останній" план Х**ла

Президент РФ Володимир Путін критикує сусідні країни за те, що вони нібито відібрали у Росії "исконно русские земли" і може спробувати що-небудь повернути. Таку думку висловив російський журналіст і аналітик Андрій Колесніков у програмі "Обличчям до події" на "Радіо Свобода". На його думку, Путін вважає себе спадкоємцем Російської імперії, передають Патріоти України.

"Польща теж була частиною Російської імперії, і Фінляндія. Тоді потрібно повертати Фінляндію і Польщу, прибалтійські країни, Бессарабію, взагалі все, як якийсь із депутатів помітив, що голосування за Конституцію – це повернення до кордонів Радянського Союзу 1945 року. Я думаю, що пан Токаєв закрив Казахстан від коронавірусу, можливо, злякавшись цих слів. Тому що Північний Казахстан – це історично російська територія, там гуляє вітер і нічого немає, степ та степ кругом. Вона ж споконвічно наша земля, ми потом і кров'ю її своєю поливали, треба обов'язково повернути. Крим уже забрали, потрібно що-небудь іще придбати", – сказав Колесніков.

Він не виключив, що президент РФ може зважитися на приєднання до Росії нових територій. "Я не виключаю, що за відсутності надихаючих якихось заходів, можливо, Володимир Володимирович що-небудь іще приєднає – Північний полюс, Південну Осетію, Абхазію, пора вже самовизначитися цим націям, увійти нарешті до складу Російської імперії", – зазначив журналіст.

Він назвав такі міркування небезпечними і безглуздими з історичної точки зору. "Багато чого відбувалося за ці десятиліття з межами, зокрема, тих самих республік. Радянський Союз Конституцією 1977 визначався як союз вільних, республік і народів, що самовизначаються. Звичайно, потрібно було закріплювати право на самовизначення про вихід із Радянського Союзу, ніхто всерйоз про це не думав. Хто в Радянському Союзі думав про те, щоб вийти з Радянського Союзу, поки імперія не почала розвалюватися сама і розвалилася? Якби була прописана процедура, як каже наш президент, не відбувся б розвал Союзу? Естонія виходила б за процедурою, подавала заявку, заявку б відкидали, вони б боролися за це? Абсолютно, пікейні жилети можуть так міркувати біля під'їзду про великі історичні події", – підсумував Колесніков.

Проросійський режим згортає демократію: У Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата до ЄС

середа, 1 травень 2024, 18:57

Після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про "іноагентів" у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ, передають Патріоти України. Членкиня Європарламенту заявила, що насильство проти прот...

Утриманці Путіна у Німеччині спалили дачу глави концерну Rheinmetall за постачання зброї Україні

середа, 1 травень 2024, 18:14

Ліві екстремісти спалили дачу глави оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера за постачання зброї Україні. Як повідомило видання Bild, на півночі Німеччини в місті Хермансбург підпалили дерев'яний будиночок на ділянці, що належить Паппергеру, а...