Путін може застосувати в Україні тактичну ядерну зброю: Директор ЦРУ заявив про велику загрозу

Президент Росії Володимир Путін може вдатися до застосування тактичної чи малопотужної ядерної зброї проти України. Це означатиме повний розпач країни-агресора у світлі військових невдач, передають Патріоти України.

Таку думку висловив директор ЦРУ Вільям Бернс, виступаючи у Технологічному університеті Джорджії в Атланті у п'ятницю, 15 квітня, передає The Guardian. За його словами, у США не ставляться до такої загрози легковажно.

"З огляду на потенційний відчай Путіна та російського керівництва, враховуючи невдачі, з якими вони досі стикалися у військовому відношенні, ніхто з нас не може легковажно ставитися до загрози, що виходить від потенційного застосування тактичної ядерної зброї або ядерної зброї малої потужності", – сказав Бернс.

Він додав, що ЦРУ дуже уважно стежить за цим, проте підкреслив, що наразі немає жодної ознаки того, що Кремль може піти на такий крок. "Президент Байден глибоко стурбований тим, щоб уникнути третьої світової війни, уникнути порога, за якого, як ви знаєте, стає можливим ядерний конфлікт", – зазначив американець.

Бернс також попередив, що Путін стає все більш ізольованим, і його "апетит до ризику зростає в міру того, як його хватка в Росії посилюється". "Коло його радників звузилося, і в цьому маленькому колі ніколи не ставили під сумнів його судження або його вперту, майже містичну віру в те, що його доля – відновити сферу впливу Росії", – сказав глава ЦРУ.

Перші F-16 будуть в Україні влітку: Мельник назвав їхнє головне завдання

неділя, 19 травень 2024, 9:40

Перші зразки винищувачів F-16, які Україна може отримати влітку, дадуть змогу більш ефективно вирішувати поточні проблеми на фронті. Зокрема, за допомогою F-16 може знищуватися російська авіація, що атакує Україну керованими авіабомбами. Таку думку в е...

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

неділя, 19 травень 2024, 9:23

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Журналісти вказують, що із наявних 7,1 млрд євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено, лише 3...