"Путін може збирати сили для повітряного нападу на країни НАТО": У Альянсі оцінили поточний стан ЗС РФ

Президент Росії Володимир Путін може заощаджувати військову та вогневу міць з повітря для нападу на держави НАТО. Про це йдеться в аналітичному звіті Оборонного коледжу НАТО "Російські збройні сили після України: придушені, але не знищені", повідомляють Патріоти України із посиланням на Newsweek.

У звіті обговорюється поточний стан російських збройних сил в умовах війни в Україні і те, чи є достатньо сил для подальшого нападу на країни Північноатлантичного альянсу. Згідно з ним, попри втрати, які російська армія зазнала у живій силі, бронетехніці, літаках та артилерійському озброєнні, Росія не використала весь свій військовий потенціал у війні з Україною.

Зокрема, не було наказу про загальну мобілізацію, що зберігає здатність брати участь, за необхідності, в операціях проти НАТО. Також на війні в Україні Росія доволі обмежено використовує авіацію, застосовує більш старі та менш точні системи озброєнь. "Офіційний російський наратив майже завжди має оборонний характер, але суть підходу Москви полягає у зміні статус-кво. У цьому контексті є можливість нападу на країну НАТО", - йдеться у доповіді.

Звіт вийшов на тлі війни між Росією та Україною та припущень багатьох офіційних осіб про те, що Кремль може не зупинитися на Україні, а перейти до нападу на країни НАТО.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...