"Путін може знехтувати такими погрозами, але ж мова йде про його дочок": Російський адвокат назвав єдиний спосіб зупинити Путіна й агресію РФ

Вплинути на політичні рішення, ухвалені в Кремлі, можна шляхом запровадження США і Великобританією санкцій проти оточення і родини Володимира Путіна. Таку думку висловив російський правозахисник Марк Фейгін, пише "Обозреватель", зазначають Патріоти України.

"Безумовно, це перехід на більш жорсткий варіант. Все-таки Путін є першою посадовою особою. Вперше прозвучало, що американська сторона може поширити санкції на Путіна. Але поки це точно не буде лякати Путіна", - говорить він.

За словами Фейгіна, Путін не має особистих рахунків за кордоном, його капітал розподілений між доведеними особами з найближчого оточення. У зв'язку з цим правозахисник пропонує США і Великобританії зробити певні дії до вторгнення РФ в Україну, щоб "Москва побачила б, що їх не просто беруть на переляк, а щось реально роблять".

"Насправді заарештовувати рахунки, виганяти з США, з інших місць довірених осіб Путіна, які керують його грошима, могли б вже зараз без всіляких санкцій на підставі документів по боротьбі з корупцією, транскордонною корупцією, з відмиванням грошей і так далі. Це було б дуже важливим сигналом", - зазначив Фейгін, додавши, що в такому випадку постраждають найближчі до президента РФ люди.

"Путін може знехтувати такими погрозами, але ж мова йде про його дочок, масажистів, віолончелістів. Якщо у всіх у них життя стане важким, не кажучи вже про олігархів, які взагалі не живуть в Росії – то безумовно, це середовище може якимось чином вплинути на певні політичні рішення, які приймаються в Кремлі", - спрогнозував він.

На думку правозахисника, в такому випадку оточення Путіна може вплинути на те, щоб він відмовився від своїх агресивних планів щодо України.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...