Путін може зважитися на ядерний удар, він обирає між тактичним та стратегічним, - ексзаступник міністра фінансів РФ

Президент РФ Володимир Путін може зважитися на ядерний удар. При цьому для нього є вибір не між тим, йти на це чи ні, а між тактичним та стратегічним ядерним ударом, передають Патріоти України.

Про це в інтерв'ю шеф-редактору Оресту Сохару розповів відомий економіст, колишній заступник міністра фінансів РФ, експерший заступник голови Банку Росії (аналог українського НБУ) Сергій Алексашенко.

При цьому, за словами експертів, на повноцінну світову ядерну війну Путін не наважиться. "Він дуже любить своє життя", – пояснив Алексашенко. А ось на удар по Україні, вважає економіст, Путін може піти.

"Думаю, що він на це може наважитися. У голові у Путіна вибір не між використовувати ядерну зброю або не використовувати, а яку – тактичну чи стратегічну. Грубо кажучи, показати Україні "знай своє місце!" або дати зрозуміти Байдену "не надумай сунутись, а то отримаєш!" – каже Алексашенко.

Також він вважає, що для Путіна війна йде зі США, тому для укладання миру знадобляться переговори і з президентом США Джо Байденом.

"Я боюся, що без прямих переговорів Путіна – Байдена, Москви та Вашингтона, Кремля та Білого дому дипломатичний документ, який підбиває межу під війною, не вийде. Це не випадкові фрази – треба розуміти, що у людей у голові така конструкція", – каже він.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...