Путін мріє, щоб НАТО втрутилося у війну в Україні: Жданов назвав мотив

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що російський диктатор Володимир Путін мріє, щоб НАТО втрутилося у війну в Україні. Тоді війна набуде масштабів світової, а сам президент РФ отримає можливість сісти за стіл переговорів із главою США Джо Байденом, передають Патріоти України.

Таку думку експерт висловив в інтерв'ю на каналі "Україна 24". Так він прокоментував заяву генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга про те, що НАТО має намір "допомагати Україні, щоб країна отримала найсильнішу позицію за столом переговорів із Росією".

Жданов зазначив, що зараз НАТО нічим не допомагає Україні у боротьбі з російськими окупантами. "Ця заява суперечить заяві Джо Байдена, який ще на початку війни визначив роль і місце НАТО у цій війні. Він сказав, що НАТО максимально дистанціюватиметься від війни. І зараз Альянс нічим не допомагає Україні у протистоянні Російській Федерації. Саме як військовий блок. Це мрія Путіна, щоб НАТО втрутилося у війну і вона набула масштабу світової. Тоді Путіну не доведеться сідати за стіл переговорів із Зеленським, тоді він вимагатиме переговорів з Байденом", – сказав експерт.

Він додав, що це дасть шанс Путіну та РФ залишитись у світовій політиці, і за фактом це стане програшем колективного Заходу. "Геополітичний сенс цієї війни повністю втрачається (якщо НАТО вступить у війну. – Ред.), це буде програш колективного Заходу. Адже тоді Путін і РФ залишаються у світовій політиці і впливатимуть на світові процеси, чого її хочуть зараз позбавити", – наголосив Жданов.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...