Путін наказав помирати, але не здаватися: Російський президент вніс зміни в положення про прапор ВМФ РФ

Російський президент Володимир Путін підписав указ, який вводить нове положення про військово-морський прапор Росії. Про це в п'ятницю повідомляє ТАСС, передають Патріоти України.

Документ закріплює історичні традиції радянських і російських військових моряків, який сформувалися за 325 років існування російського Військово-морського флоту і прописані в Корабельному статуті ВМФ.
У затвердженому положенні йдеться, що "кораблі за жодних обставин не спускають військово-морський прапор перед противником". Згідно з документом, кожен член екіпажу корабля зобов'язаний "самовіддано і мужньо захищати військово-морський прапор в бою і не допускати його захоплення супротивником". Там також наголошується, що полотнище прапора, збите в бою, негайно замінюється іншим. Для цього в місці, визначеному наказом командира корабля, зберігаються запасні полотнища.
"У виняткових випадках при безпосередній небезпеці захоплення військово-морського прапора противником і відсутності реальної можливості його захисту і порятунку військово-морський прапор підлягає знищенню за наказом командира корабля", - йдеться також у документі.
Повідомляється, що також врахована і "давня традиція" російського флоту - називати нові бойові кораблі в честь героїчно загиблих. З метою збереження і розвитку історичних традицій військово-морські прапори кораблів, які відзначилися при захисті Вітчизни і виключених зі складу флоту, можуть зберігатися на кораблях як реліквії в місці, встановленому командиром корабля.
Також в документі уточнені поняття гвардійського орденського військово-морського прапора і гвардійського орденського військово-морського прапора ордена св. Георгія. Передбачаються також деякі зміни на полотнище Андріївського прапора. Наприклад, раніше зображення нагород корабля поміщалися в лівому верхньому кутку прапора. А за новими правилами вони займуть місце в його центральній частині, при цьому висота знака ордена або орденів збільшиться до третини ширини прапора.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...