Путін наказав військам РФ вийти на кордон Донеччини до 15 вересня: окупанти готуються до "референдуму", - Андрющенко

Російський диктатор Володимир Путін дав наказ своїм військам на Донеччині вийти на кордони області до 15 вересня. Через це знов оновилась підготовка до "референдуму", однак поки що вона безуспішна. Про це у Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. За ого словами, наразі окупанти намагаються сформувати 4 виборчі комісії, передають Патріоти України.

Водночас, за даними Андрющенка, голови ОСББ та КСН отримали вказівку на уточнення персональних даних маріупольців.

"Почались масові обдзвони всіх із запитанням, чи планують люди голосувати. Однак дата не оголошується, відповідають, що повідомлять додатково", – додав радник міського голови.

Нагадаємо: у ГУР Міноборони заявили, що у тимчасово окупованому Маріуполі окупантам, ймовірно, не вдасться провести "референдум". Місцеві жителі не хочуть брати в ньому участь, тому не збираються на "дільниці".

Колаборанти наразі намагаються здійснювати перепис населення в усіх районах окупованого міста, щоб встановити реальну кількість людей, які залишились у місті. Зрадники вимагають від людей надавати особисті документи з пропискою. Також вони з’ясовують місце перебування найближчих родичів. Водночас, за версією окупантів, вони встановлюють місцеперебування людей, щоб нібито забезпечити їх світлом та газом.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...