Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter.

Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове міністерство Росії заявило, що його сили захопили село Новомихайлівку, розташоване на південь від Мар'їнки і на північний схід від Вулгедару Донецької області.

"Новомихайлівка має обмежене військово-стратегічне значення, але вона знаходиться на шляху до інших населених пунктів, які розташовані по обидва боки річки Сухі Яли на півдні від Донецька", - йдеться у повідомленні.

Російські війська увійшли до міста 9 лютого і досягли центру міста до 24 березня. Раніше 79-а окрема десантно-штурмова бригада "Таврія" повідомляла, що російській армії для цього знадобилося 30 тисяч військовослужбовців, при цьому за шість місяців боїв на підступах до міста вона втратила 300 одиниць техніки.

За даними британської розвідки, від входу до захоплення села (загальна дистанція менше 5 км) російським військам знадобилося 73 дні. Це сталося з допомогою додаткових оперативних резервів. Це демонструє повільний, але поступово зростаючий прогрес, якого досягають російські війська.

"На цьому напрямі російські війська, швидше за все, прагнутимуть просунутися до села Костянтинівка, розташованого за 2 км на захід від Новомихайлівки. Подальший наступ на північ від Вугледару може в кінцевому підсумку дозволити обійти оборону Вугледару, яка спричинила надзвичайно високі втрати серед російських сухопутних військ", - зазначають у Міноборони Британії.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...