"Путін намагається відтворити відомий метод Жукова": Яковенко пояснив, чому Росія приречена на ганебну поразку в війну

Російський опозиційний політик в еміграції, соціолог Ігор Яковенко зауважив, якщо розглядати історичні аналогії, то поки що не було "Сталінградської битви", вона ще попереду. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Путін намагається відтворити відомий метод Жукова – закидати противника людськими тілами, сприймати людей як гарматне м’ясо. Але є відмінність, яка кардинально відрізняє від ситуації Другої світової, – тоді було зрозуміло, за що люди йдуть помирати, бо ворог був на рідній землі. Сьогодні намагаються пояснити, говорити про те, що ми воюємо з НАТО, з Україною, що Україна напала б, якби ми перші не напали", - прокоментував російський опозиційний політик.

Ігор Яковенко зазначив, що у РФ від мобілізації втричі більше тікають, ніж йдуть до військкоматів, тому що попри всю істеричну пропаганду всі розуміють, що українські танки не йдуть до Москви, натівські солдати не топчуть міста Росії. Очевидно, що ніхто на Росію не нападав, будь-хто може визирнути у вікно чи вийти на вулицю й побачити, що там нема ні натівського, ні українського солдата. Відповідно, мотивів, заради чого йти воювати, є лише два: примусова мобілізація і гроші.

"Уявити собі, що за допомогою грошей Сталін відправляв би людей на фронт, неможливо. Оскільки ситуація дзеркальна, путінський фашизм виконує роль Третього рейху, то все це порівняння стає абсолютно неможливим. Тактика закидання тілами залишається такою самою, але з однією суттєвою відмінністю. По-перше, у сталінського СРСР було набагато більше ресурсів і були ті ж союзники, які сьогодні допомагають Україні. Усе дзеркально змінилося – не хтось напав на Росію, а Росія напала на Україну. Не Росії допомагають Велика Британія, США, Франція та інші, а саме противнику Росії, противнику Путіна, всі допомагають Україні. Ленд-ліз ухвалений на користь України, а не Росії.

Ця дзеркальна ситуація прирікає путінську Росію до поразки. "Сталінградської битви", якщо розглядати історичні аналогії, поки що не було, вона ще попереду. Ця "Сталінградська битва", коли російсько-фашистські війська буде знищено, відбудеться тоді, коли Україна отримає натівське озброєння й перейде в наступ. Сподіваюся, це станеться цієї весни", - сказав Яковенко.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...