Путін нападе на Україну не з суші: Американський адмірал дав прогноз по протистоянню Росії та НАТО в Чорному морі

Путін нападе на Україну не з суші, а з боку Чорного моря, заблокує або захопить її порти та створить сухопутний коридор, який з'єднає Крим з «великою землею». Про це пише в колонці для DW відомий журналіст Костянтин Еггерт, передають Патріоти України.

При цьому він посилається на статтю, яку підготував для агентства Bloomberg відставний американський адмірал Джеймс Ставрідіс, колишній верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, а нині бізнес-консультант й успішний письменник.

У своїй статті Ставрідіс передбачає, що в разі загострення НАТО засудить дії Кремля, але не втрутиться. Адже Україна не входить до альянсу, й на неї не поширюються гарантії 5-ї статті Північноатлантичного договору — про колективну оборону.

І все ж в майбутньому, вважає Еггерт, прагнення України та Грузії в НАТО рано чи пізно поставить альянс перед вибором: або підтримати Київ і Тбілісі, або поступитися Росії і потерпіти політичну поразку.

«Мені важко уявити собі, що весь цей час, до відходу Путіна з Кремля в 2036 році, в Києві та Тбілісі будуть тихо чекати якоїсь чергової „медведєвської відлиги“. Тим більше, що вона може і не настати. Чим далі в історію йде СРСР, тим чіткіше та ясніше грузини й українці будуть усвідомлювати свої національні інтереси як відмінні від інтересів Москви. І тим голосніше стукати в двері альянсу», — пише Еггерт.

Виходом може стати надання Україні та Грузії статусу «глобальних партнерів» — на кшталт того, який мають Південна Корея, Йорданія, Австралія. Але це — тимчасове рішення. Та й воно, до речі, цілком може спровокувати Кремль на дії проти України.

«Київ (і, в дещо меншій мірі, Тбілісі), з одного боку, та Москва з іншого, неухильно наближаються до нового раунду боротьби за майбутнє. Путін, котрий хизується своєю непередбачуваністю, цілком здатний зважитися на «превентивний удар «- поки (з його точки зору) не пізно «, — вважає автор.

Протистояння України з Росією може перейти в велику європейську війну в чорноморському регіоні. А можлива поразка України буде виглядати і як поразка НАТО.

«Війна вдарить по світових ринках, похитне і без того неміцну стабільність південного флангу НАТО. Але найголовніше — вона політично розколе та фатально послабить альянс, де Бухарестська дев'ятка не перший рік б'є на сполох, а інші союзники роблять вигляд, що це їх стосується лише почасти. Такий результат і стане головним трофеєм Кремля «, — вважає автор.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...