Путін наступний? Ще один "вічний" президент пішов у відставку

В Алжирі чинний президент Абдельазіз Бутефліка заявив, що складає повноваження глави держави. 82-річний лідер країни покинув пост після кількох тижнів протестів з вимогою його відставки. Про своє рішення він вже заявив Конституційній раді, повідомляють Патріоти України.

Раніше 26 березня заступник міністра оборони Алжиру Ахмед Гаід Салех зажадав відставки Бутефліка, пригрозивши, що в іншому випадку застосує 102 статтю Конституції, яка дозволяє Конституційній раді оголосити пост президента вакантним, якщо глава держави не здатний виконувати свої обов'язки. З аналогічною вимогою виступив виконуючий обов'язки прем'єр-міністра країни Ахмед Уяхья.

Нагадаємо, що в країні піднялися протести, після того як Бутефліка заявив, що після 20 років правління, буде балотуватися на новий термін президентства. В результаті сотні тисяч алжирців вийшли на вулиці міст з вимогами відставки президента і всієї політичної еліти.

Під тиском Бутефліка заявив, що готовий у відставку моменту закінчення його мандата 28 квітня, але протестуючих це не влаштувало. Після оголошення дострокової відставки, люди на вулицях влаштували свято. У столиці країни, Алжиру, звучали автомобільні клаксони. Городяни в прямому ефірі місцевого телебачення дякували Аллаху.

Раніше заявляв Бутефліка, що йдучи постарається забезпечити "спадкоємність інститутів влади". Як очікується, перехідний уряд на наступні три місяці, до виборів, очолить спікер голова верхньої палати парламенту Абделькадер Бенсалем.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...