Путін не дарма випускає свою "шавку": Розвідка Британії пояснила, що означає заява Пєскова про цілі війни РФ проти України

Розвідка Британії пояснила, що означає заява Пєскова про цілі війни РФ проти України

Країна-агресор Росія все ще прагне поширити свій контроль над усією Донецькою, Луганською, Запорізькою та Херсонською областями. Планувальники загарбницької війни РФ проти України також прагнуть віддати пріоритет просуванню окупантів вглиб Донеччини, передають Патріоти України.

На це вказує британська військова розвідка у зведенні за 12 грудня, опублікованому в Twitter Міноборони Британії. Фахівці дійшли такого висновку, аналізуючи заяви Кремля про цілі путінської "спецоперації". Там нагадали, що 8 грудня 2022 року речник російського лідера Дмитро Пєсков переформулював основні цілі війни.

Зокрема, він сказав, що однією з головних для Росії є "захист" жителів Донбасу та південного сходу України. Водночас стверджував, мовляв, в окупантів "ще багато роботи для звільнення" цих територій.

За словами експертів, коментарі спікера Путіна свідчать про те, що нинішні мінімальні політичні цілі війни Росії проти України щодо "контролю" над усім Донбасом, а також Запоріжжям і Херсонщиною залишаються незмінними.


"Проте російська стратегія наразі навряд чи досягне поставлених цілей: дуже малоймовірно, що російські військові в змозі сформувати ефективну ударну силу, здатну повернути ці райони", – заявили в британській розвідці.

Там також висловили переконання, що російські сухопутні війська навряд чи досягнуть значних операційних успіхів на фронті протягом наступних кількох місяців бойових дій.

Проблеми у ворога наростають: ЗСУ знищили стратегічний запас пального окупантів у Луганській області

вівторок, 14 травень 2024, 8:52

Ситуація з доставкою пального в окупованій Росією Луганській області стала ще більш напружено. Стратегічного запасу вже немає. Як зазначається в повідомленні, після двох займань на нафтобазах у Луганську та Ровеньках окупанти лишилися можливості накопи...

На тлі нового наступу російських загарбників на Харківщині США надсилають потужний політичний сигнал: Держсекретар Блінкен прибув до Києва

вівторок, 14 травень 2024, 8:15

Під час зустрічей з керівництвом України Блінкен говоритиме про значення додаткової допомоги США Україні і запевнить українців у незмінній подальшій підтримці США. Ентоні Блінкен приїхав в Україну . До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Про...